Wij zijn de familie Ketelaar

Hoi, aangenaam: wij zijn Marc, Nathalie, Lotte, Thomas en Daniel Ketelaar. We zijn een energieke familie en we willen in afgelegen gebieden van de wereld gaan vliegen voor leven. Omdat we ervan overtuigd zijn dat niemand onbereikbaar meer zou mogen zijn.

Familie Ketelaar

Op dit moment is Marc bezig met zijn CPL brevet. Hij werkt daarnaast als ZZP’er en heeft op dit moment een opdracht als sales- en projectmanager bij een technisch bedrijf in Nijmegen.. Nathalie werkt, naast de zorg voor het gezin en het huis, ook twee dagen als kerkelijk werker bij de Baptistengemeente in Veenendaal.

 

We zijn in 2015 getrouwd en vlak voordat Lotte (2017) werd geboren, zijn we in Veenendaal gaan wonen. Naast Lotte hebben we ook nog twee bruisende jongetjes mogen ontvangen: Thomas (2018) en Daniel (2020).

 

In 2013 hebben wij (Marc en Nathalie) elkaar leren kennen bij het Korps Nationale Reserve van de Landmacht, waar we allebei als parttime militair aan het werk zijn geweest. Daarnaast hebben we samen actief (wedstrijd)geroeid, lezen we veel en vinden we het leuk om als gezin samen dingen samen te ondernemen.

 

We steken graag onze handen uit de mouwen en zijn echte aanpakkers. We bezinnen ons graag op mooie plannen en zijn bereid om te te werken aan oplossingen. Toekijken vanaf de zijlaan, dat zul je ons niet gauw zien doen. We hebben een passie voor ondernemen en met een groeiende drang tot gerechtigheid in deze wereld maakt dat we gaandeweg in ons huwelijk steeds duidelijker ervaren dat God ons wil inzetten voor een breder plan dan we ooit zelf hadden kunnen bedenken.

Waarom vliegen voor MAF?

Wij hebben het verlangen om in de toekomst voor Mission Aviation Fellowship (MAF) aan het werk te mogen gaan. We willen vliegen voor leven in afgelegen gebieden, omdat we er volledig van overtuigd zijn dat niemand onbereikbaar meer zou zou mogen zijn. Het verhaal van MAF (Mission Aviation Fellowship) is een verhaal van hoop en daarvan willen wij in woord en daad blijven getuigen.

 

We hebben vanaf het begin van ons huwelijk een diep geworteld verlangen om ons in te zetten in de wereld. Het is wel eens beschreven als een soort heilige onrust: “op welke manier mogen we dienen en bijdragen aan God’s Koninkrijk?”

 

Vanaf de zomer van 2017 ervaren we een duidelijk verlangen en hebben we de eerste stappen gezet om te kijken wat werken voor MAF voor ons zou betekenen.

 

Vanaf de start zijn er zoveel momenten geweest waarop we als gezin God’s onvoorwaardelijke liefde, leiding en zegen uit genade hebben mogen ontvangen.

 

En ondanks vreugdevolle en verdrietige momenten is bij ons – tot op de dag van vandaag – die roeping als een mosterdzaadje gepland en nooit veranderd.